Top menü

Heti sminktipp Murvai Eszter sminkestől

Szemöldökformázás

Sminkeléskor sokan megfeledkeznek a szemöldök formázásáról, ami nagy hiba, hisz az adja meg az arcunk végleges formáját, a keretet a szemnek. Egy rosszul megformált szemöldökkel sokat ronthatunk az összképen. Így nem árt odafigyelni rá egy kicsit. Most megmutatok nektek egy gyors trükköt, amivel egyszerűen és gyorsan felrakhatjátok az I-re a pontot. Hisz arcunk csakis egy szépen formázott szemöldökökkel lesz tökéletes.

Először is szükségünk lesz egy szemöldökszedésre. Én ezt mindig szakemberre bízom, de ha valaki szeret vele bíbelődni, akkor a későbbi pontokban a tökéletes vonal kialakításához is találtok egy kis segítséget.

Ha megvan a megfelelő forma szerezzük be egy szemöldökformázó ferde ecsetet, ami határozott tartása miatt tökéletes lesz a szép ív kialakításához. Emellett szükségünk lesz még egy krémes állagú szemöldök porra. (1. kép)

Fésüljük át szemöldökünket egy szemöldök- és szempilla kefével (2. kép), majd kezdődhet a rajzolás. Először is meg kell rajzolnunk az alsó ívet (3. kép). Ez adja meg, hol kezdődjön, és hol végződjön a szemöldökünk. Ennek az ívnek a beméréséhez segítségünkre lehet az 5., 6. kép. Az ecsetünk segítségével mérjük be a kezdő- és végpontot. Ha orrcimpánkhoz és a szemünk sarkához állítjuk az ecsetet, megtaláljuk a végpontot. (5.kép) Ha orrcimpánk mellé függőlegesen állítjuk az ecsetet, megtaláljuk a kezdő pontot. (6.kép) Ha az orrcimpánk és a szemünk közepéhez tesszük az ecsetet, úgy, hogy minimálisan kifelé tartson, az ecsetünk mellett picit ki tudjunk kukucskálni, megtaláljuk az ív legmagasabb pontját. Ha ezeket a pontokat megtaláltuk az ív berajzolása már gyerekjáték lesz. Akinek ritkább a szemöldöke, szüksége lesz a felső ív berajzolására is, ami a legmagasabb pontot köti össze az alsó ívvel.

Ha megvan az ívünk, jöhet a színezés. A ferde ecset segítségével felvisszük a port, porokat (4. kép). A porokat ízért írtam, mert használhatunk egy világosabb és egy sötétebb port is. A világos árnyalattal beszínezzük a szemöldökünket, majd a sötétebbel szálakat rajzolgathatunk, hogy a hatás még természetesebb legyen. Én, most csak a világosabb árnyalatot használtam, mert szerencsémre a szálak megvannak. A port kis satírozó mozdulatokkal szépen elsatíroztam a szálak között (7. kép).

Hogy kiemeljük szemöldökünket, alá mindenképp használjuk egy világos, matt szemhéjpúdert, melyet egy satírozó ecset segítségével vigyünk fel (8. kép).

Végül egy krémes, zselés állagú szemöldökspirállal fixáljuk a kósza szálakat.

Az árnyalatok nyugodtan lehetnek sötétebbek is, ki hogyan szereti, de természetesen ne essünk túlzásba. Ahogy a mondás tartja: ”A kevesebb, néha több”.

Eszti

 

Szemöldök formázás lépésről lépésre

Felhasznált termékek:

BOBBI BROWN SZEMÖLDÖKFORMÁZÓ SZETT-Shaddle/ Mahogany,

BOBBI BROWN NATURAL BROW SHAPER – Clear, Szemöldökspirál