Top menü

Heti sminktipp Murvai Eszter sminkestől

Nappali smink, hipp-hopp!

Nincs szükséged másra, csak a kedvence színedre, egy-két ecsetre, s ezekre a lépésekre!

Először is, az egész szemhéjunkra és a szemöldök alá is vigyünk föl egy kevés korrektort vagy alapozót, hogy a szemhéjpúderünk beletapadjon, s úgy viselkedjen, ahogy azt elvárjuk tőle (2. kép) Ezt a lépést sokan kihagyják, pedig nagyon fontos.

Ha ez megvan, nincs más dolgunk, mint kiválasztani a kedvenc színünket. Az én esetemben ez most egy Kell a púder! termék volt, a Gladly (3. kép). Egy lapos ecset (3.kép) segítségével, kis tapogató mozdulatokkal (4.kép) fölvisszük a színt, egészen a mélyítőig.

Ezután egy satírozó ecset segítségével a mélyítőben szépen elsatírozzuk (5. kép). Vigyázzunk, hogy ne essünk túlzásba, a mélyítővonalban való satírozással. Folyamatos szemnyitogatással ellenőrizzük, hogy meddig menjen a satír. Ha kész a satírunk, ismét a lapos ecset segítségével, visszapótoljuk a szemhéjra a satírozás által elvesztett színt.

A következő lépés, hogy válasszunk egy bőrszínű vagy világos árnyalatú, lehetőleg matt színt. Jelen esetben ez a Kell a púder! Skin színe (6. kép),s egy árnyékoló ecset segítségével vigyük föl azt, a szemöldök alá, szépen összedolgozva a sötét színnel (7.kép).

Ha ezzel is megvagyunk nincs más dolgunk, mint az alsó szemrészre szintén a lapos ecset segítségével felvinni a színt, amit a szemhéjunkra használtunk (8. kép), s már kész is vagyunk. Aki szereti a szemceruzát, nyugodtan alkalmazhat egy ceruza satírt. Jöhet a korrektor, az alapozás (lásd előző cikk), a pirosító, a szemöldökigazítás és a spirál.

Egyszerű smink, melyre nem kell 10 percnél többet szánnod. Ha szeretnéd elsajátítani a sminkelési technikákat, gyere el Sminkterápiánkra a Próbafülkébe, ahol elérhetők a Kell a púder! csodás színei, melyekkel otthon könnyedén készíthetsz magad csodás sminkeket.

Eszti

Nappali smink lépésről-lépésre

Nappali smink lépésről-lépésre