Top menü

Heti sminktipp Murvai Eszter sminkestől

A bőr ápolása, alapozása:

Ahogy az előző cikkben is írtam, soha nem szabad megfeledkeznünk bőrünk hidratálásáról. Ahhoz, hogy bőrünk finom, puha, ápolt legyen nagyon fontos a napi folyadék bevitel, a nyers zöldségek, gyümölcsök fogyasztása, és természetesen a vitaminok. Emellett elengedhetetlen, hogy bőrünket a számára megfelelő készítményekkel kezeljük.

A száraz bőrűeknek nagyon fontos a nedvességpótlás, a hidratálás. Kerülni kell a púderes termékeket, inkább válasszunk hab-vagy folyékony alapozót.

A zsíros bőrűeknek problémájuk lehet arcuk csillogásával. Ehhez nagyszerű mattító krémek, alapozók állnak rendelkezésre. Fontos, hogy kerüljék a selyemfényű, olajos alapozókat.

A kevert vagy vegyes bőrtípusúak -ami a leggyakoribb – a könnyű textúrájú, olajmentes, folyékony, hab állagú vagy vízalapú termékekkel hozhatják bőrüket egyensúlyba.

A normál bőrűeknek van a legkönnyebb dolguk. Bőrük teljes egyensúlyban van, ők bármilyen terméket kipróbálhatnak.

Alapozónk színe egyezzen meg bőrünk színével, amit soha ne a kezünkön próbáljunk ki, hanem egyenesen az arcon. Az a megfelelő alapozó számunkra, amit úgy el tudunk oszlatni a bőrön, nem látszik, hogy rajtunk van. Alapozás előtt tüntessük el a kisebb bőrhibákat, a karikás szemünkön pedig korrektorral javítsunk. Fontos, hogy vékonyan vigyük fel a terméket egy ecset segítségével, és ne álljunk meg az áll vonalánál. Alapozónkra használjunk kőpúdert, ami fixál és mattít.

Eszti

 

Fotó: Murvai Eszter